دانلود برنامههای کاربردی از گوگلپلی (Google Play) میتواند احتمال آلودهشده دستگاههای اندوریدی به نرمافزارهای مخرب را تا ۹ برابر کاهش دهد. شرکت گوگل در موضوع بهبود امنیت اندروید طی سالهای اخیر نتایج فراوانی به دست آورده است که در ادامه میخوانیم.
طبق آمار جدید منتشرشده از سوی این شرکت، دستگاههایی که نسخههای جدیدتر اندروید را اجرا میکنند کمتر تحت تأثیر برنامههای مخرب قرار میگیرند. برای مثال، درصد دستگاههای اندرویدی که دارای حداقل یک برنامهی کاربردی مضر – اصطلاحی که گوگل برای بدافزارهای اندرویدی به کار میبرد (PHA) – هستند، برای دستگاههای اندرویدی که دارای نسخههای Kitkat (4.x) ،Lollipop (5.x) و Marshmallow (6.x) هستند بیش از ۰.۵ درصد است درحالیکه برای نسخههای جدیدتر اندروید این مقدار بسیار کمتر است.
طبق گزارش گوگل، ۰.۲۵ درصد از دستگاههای اندوریدی Nougat(7.x) دارای حداقل یک PHA هستند درحالیکه این مقدار برای دستگاههای اندرویدی Oreo (8.x) و Pie (9.x) به ترتیب ۰.۱۴ و ۰.۰۶ درصد است.
تیم امنیتی شرکت گوگل معتقد است علل اصلی این موضوع عبارتاند از
- مقاومسازی apiها
- بهروزرسانیهای امنیتی انجامشده
- امنیت برنامهها
- آموزش برنامهنویسها برای کاهش دسترسی برنامههای کاربردی به اطلاعات حساس
برای مثال نسخههای جدیدیتر اندروید – مانند Nougat، Oreo و Pie – نسبت به حملاتی که قبلاً به PHAها اجازه ماندگاری در دستگاه را دادهاند مقاومت بیشتری دارند و از خود در برابر این تلاشها محافظت میکنند.
بااینحال، حتی در مواردی که کاربران از نسخههای قدیمیتر اندروید استفاده میکنند هم میتوان با استفاده از راهکاری، امنیت نسبی را برقرار کرد. به گفتهی گوگل، این راهکار، کاربران را به نصب برنامههایی که فقط از طریق play store در دسترس قرار میگیرند محدود میکند.
در بررسی دیگری گوگل میگوید کاربرانی که برنامهها را فقط از گوگل پلی نصبکردهاند و آلودهشدهاند در مقایسه با تعداد کاربرانی که برنامهها را از فروشگاههای غیررسمی شخص ثالث یا مکانهای دیگر (از طریق فرایندی به نام بارگذاری جانبی) نصب میکنند بسیار کمتر است.
گوگل اعلام کرده است که میزان آلودگی PHA برای کاربرانی که از گوگل پلی اقدام به نصب نرمافزار نمودهاند، ۰.۰۹ درصد است درحالیکه همین رقم برای سایر کاربران ۰.۶۱ درصد است.
شرکت گوگل معتقد است گوگل پلی پروژه کاملی نیست اما دانلود برنامههای کاربردی از گوگل پلی میتواند احتمال آلودهشده دستگاههای اندوریدی به نرمافزارهای مخرب را تا ۹ برابر کاهش دهد.
کشورهای اندونزی، هند، ایالاتمتحده، روسیه و ژاپن دارای بیشترین تعداد کاربران آلوده هستند. خبر خوب این است با انتشار نسخهی جدید اندروید در سالهای اخیر تعداد آلودگیها روند نزولی داشته است.
گوگل این آمار را اخیراً بهعنوان بخشی از یک گزارش جدید امنیت اکوسیستم اندروید، بخش جدیدی که این شرکت به پورتال گزارش شفافیت خود اضافه کرده است، منتشر کرد.
درنهایت سازنده سیستمعامل اندروید متعهد شده است در گزارش بازبینی امنیت سال ۲۰۱۸ اندروید (یک گزارش سالانه که برای انتشار در سهماهه اول سال ۲۰۱۹ در نظر گرفتهشده است) آمار دقیقتری ارائه دهد و عمیقتر به موضوع نفوذ در سیستمعامل اندروید بپردازد.
منبع: ZDNet
