در شبکههای اجتماعی، انتشار اخبار و برنامههای جعلی امر غیرمعمولی نیست و تعداد زیادی از کلاهبرداریها با هدف ایجاد اشتباه و آشفتگی در میان کاربران، در سراسر وب در حال گسترش است. در حال حاضر نیز، یک کلاهبرداری جدید تحت عنوان کلاهبرداری واتساپ طلایی در حال گسترش بوده و این روزها به خبر مهمی در حوزهی امنیت تبدیلشده است.
این کلاهبرداری در قالب ارسال پیامهای واتساپ به کاربران، در مورد بهروزرسانی این برنامه تحت عنوان «بهروزرسانی واتساپ طلایی – WhatsApp Gold» صورت میپذیرد. درحالیکه در واقعیت بهروزرسانی نبوده و یک بدافزار است.
لازم به ذکر است که کلاهبرداری واتساپ طلایی از سال ۲۰۱۶ در سطح شبکههای اجتماعی در حال گسترش بوده ولی در حال حاضر دوباره با شدت بیشتری در قالب یک پیام بهروزرسانی حاوی بدافزار، ظاهرشده است.
شواهد حاکی از آن است که در بین کاربران ایرانی جستجو عبارت «واتساپ طلایی» در حال افزایش است. نمودار زیر میزان جستجوی «واتساپ طلایی» را در دوازده ماه گذشته نشان می دهد.
واتساپ این کلاهبرداری جدید را که توسط مهاجمان برای به دام انداختن کاربران گسترش پیداکرده، تائید کرده است. بهاینترتیب که کلاهبرداران کاربران را متقاعد میکنند با کلیک کردن روی لینک ارسالشده، قادر به دریافت نسخهی بهروز شدهی این برنامهی پیامرسان خواهند بود.
واتساپ تا به امروز یک نرمافزار رایگان بوده و انتظار نمیرود در آیندهی نزدیک نیز تغییری کند.
محتوای پیام بهصورت زیر است:
«اگر شما کسی را میشناسید که از واتساپ استفاده میکند، این پیام را به او ارسال کنید. یک همکار فناوری اطلاعات توصیه میکند که اگر یک ویدیو از واتساپ به نام ‘martinelli’ دریافت کردید، آن را باز نکنید. چون با این کار گوشی شما هک شده و شما نمیتوانید اقدامی برای برطرف نمودن آن انجام دهید. لطفاً این پیام را منتشر کنید.»
کلاهبرداران از تاکتیکهای گوناگونی بهمنظور متقاعد کردن کاربران برای کلیک روی لینک مخرب استفاده میکنند. بهعنوانمثال ادعای اینکه شناسهی کاربر هک شده و شماره تلفن آنها تغییر خواهد کرد.
Samad Khan، متخصص جرائم سایبری و مدیرعامل شرکت Gekza، ادعا میکند که به نظر نمیرسد که خود شرکت این پیامهای ویدیویی را ارسال کند؛ زیرا واتساپ هرگز پیامی در قالب ویدیو ارسال نمیکند. به گفتهی این متخصص، «اینیک کلاهبرداری بلندمدت است که به کاربر نسخه ویژهای از نرمافزار را پیشنهاد میدهد که در آن ویژگیها و قابلیتهای اضافی وجود دارد؛ اما درواقع چنین چیزی وجود ندارد. واتساپ تا به امروز یک نرمافزار رایگان بوده و انتظار نمیرود در آیندهی نزدیک نیز تغییری کند.»

یک سرویس تحلیلی به نام Snopes اظهار داشته است که واتساپ طلایی چیزی جز کلاهبرداری نیست؛ زیرا چنین ویدیویی در وب وجود ندارد و از قرار معلوم هیچیک از گیرندگان پیام، ویدیویی دریافت نکردهاند. علاوه بر این، بهروزرسانیهای واتساپ معمولاً توسط این شرکت بهطور خودکار از طریق خود برنامه انجام میشود. لینکهای قرار دادهشده در پیامهایی که این روزها در حال پخش هستند، چیز جدیدی جز بدافزار ارائه نمیکنند. لذا، از کاربران تقاضا میشود که در صورت دریافت این پیام، آن را نادیده گرفته و بلافاصله حذف کنند.
مطالب مرتبط:
Skygofree ، بدافزار جدید اندرویدی که جاسوسی میکند
بدافزارهای اندروید از ۱۹۶ کشور قربانی گرفت!
GPlayed بدافزار جدید اندروید به شکل گوگل پلیاستور
منبع: Hack Read
