تحلیل و بررسیهای انجامشده بر روی رایانههای سامانههای کنترل صنعتی نشان میدهد میزان حملات به این سامانهها بهطور پیوسته در حال افزایش است.
گزارش آزمایشگاه Kaspersky با عنوان چشمانداز تهدید در سامانههای اتوماسیون صنعتی در نیمه اول سال ۲۰۱۸ نشان میدهد که ۴۱.۲% از رایانههای سامانههای کنترل صنعتی که توسط Kaspersky محافظت میشدند، حداقل یکبار در نیمهی اول سال ۲۰۱۸ موردحمله نرمافزارهای مخرب قرار گرفتند. بر طبق آمار ارائهشده در این گزارش کشورهای ویتنام، الجزایر و مراکش به ترتیب با درصدهای ۷۵.۱%، ۷۱.۶% و ۶۵% بیشترین حملات را از سوی مهاجمان داشتند. همه کشورهایی که درصد قابلتوجهی از حملات در آنها اتفاق افتاده است در داخل آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین قرار دارند. همچنین طبق اطلاعات جمعآوریشده، امنترین مناطق برای سامانههای صنعتی به ترتیب دانمارک (۱۴%)، ایرلند (۱۴.۴%) و سوئیس(۱۵.۹%) میباشند.
۲۰ کشور با بالاترین میزان حمله علیه سامانههای کنترل صنعتی (ایران رتبه هشتم)
طبق گفته کارشناسان آزمایشگاه Kaspersky، حملات انجامشده بر روی رایانههای سامانههای صنعتی در نیمه اول سال ۲۰۱۷، ۳۶.۶۱% گزارششده بود که در نیمه دوم همین سال این مقدار به ۳۷.۷۵% افزایش یافت. در سال ۲۰۱۸ این میزان به ۴۲% رسیده که موجب نگرانی کارشناسان این شرکت شده است.
کریل کروگولف محقق امنیتی آزمایشگاه Kaspersky، در یک نشریه مطبوعاتی اظهار داشت: افزایش درصد حملات سایبری به رایانههای سامانههای کنترل صنعتی نگرانکننده است. پیشنهاد ما در اولویت قرار دادن امنیت سیستم از همان ابتدا است. برای نمونه نادیده گرفتن راهحلهای امنیتی زمانی که سیستم برای اولین بار به اینترنت وصل میشود میتواند منجر به پیامدهای ناگواری شود.
۱۰ کشور با پایین ترین میزان حمله علیه سامانه های کنترل صنعتی
بر طبق بررسیهای انجامگرفته در این گزارش، ناقلهای آلودگی اغلب از طریق اینترنت وارد سامانهها میشوند. بیش از یکچهارم این ناقلها (۲۷%) از طریق وب، ۸.۴% از طریق رسانههای ذخیرهسازی قابلحمل و کمتر از ۳.۸% از طریق ایمیلهای کاربران، وارد سامانهها میشوند.
دادههای جمعآوریشده در این گزارش نشان میدهد کشورهایی که کمترین درصد حملات رایانهای در سامانههای کنترل صنعتی را داشتند، توسط صندوق بینالمللی پول بهعنوان اقتصادهای پیشرفته دستهبندی شدند. علاوه بر این، ۶ کشور از ۱۰ کشوری که شاهد کمترین حملات رایانهای سامانههای کنترل صنعتی در جهان هستند (یعنی ایالاتمتحده، انگلستان، هلند، سوئد، سوئیس و اسرائیل) با توجه به شاخص جهانی امنیت سایبری سال ۲۰۱۷ که توسط اتحادیه بینالمللی مخابرات ارائهشده است جز ۲۰ کشور برتر جهان در این زمینه هستند.
منبع: InfoSecurity Magazine
